Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων είναι σημαντική για εμάς!

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να διαβάσετε την παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (στο εξής «Πολιτική») και να ενημερωθείτε για τον τρόπο με τον οποίο η Ελληνοαμερικανική Ένωση («Hellenic American Union») ως μη-κερδοσκοπικός, εκπαιδευτικός και πολιτιστικός οργανισμός που εδρεύει στην Αθήνα επί της οδού Mασσαλίας 22, 106 80, Τηλ. 210 3680900, ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (εφεξής καλούμενη η EAE» ή εμείς ή μας), λειτουργώντας ως Υπεύθυνος Επεξεργασίας, συλλέγει, αποθηκεύει, χρησιμοποιεί και εν γένει επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα σας όταν επισκέπτεστε, εγγράφεστε ή χρησιμοποιείτε το δικτυακό τόπο www.hau.gr και κάθε άλλο ιστότοπο του οργανισμού που ανήκουν στον τομέα hau.gr, όπως ενδεικτικά: http://project.hau.grhttp://digital.hau.grhttp://designthinking.hau.gr και http://online.hau.gr (εφεξής www.hau.gr).

Για οποιαδήποτε απορία σας μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

1. Λίγα λόγια για τον ιστότοπο www.hau.gr   

Ο ιστότοπος www.hau.gr αποτελεί τον διαδικτυακό τόπο της ΕΑΕ. Μέσω του ιστοτόπου αποκτάτε πρόσβαση σε εύρος υπηρεσιών που σας παρέχει η ΕΑΕ, όπως η πληροφόρηση σχετικά με θέματα σπουδών και θέματα εκδηλώσεων, κράτηση εκδηλώσεων μέσω του www.eventbrite.com, η αποστολή ενημερωτικού/ διαφημιστικού υλικού (newsletter).

2. Τι είναι τα προσωπικά δεδομένα;

Ο όρος «προσωπικά δεδομένα», αναφέρεται σε πληροφορίες φυσικών προσώπων, όπως ονοματεπώνυμο, ταχυδρομική διεύθυνση, ηλεκτρονική διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας, κ.ά., οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προσδιορίσουν την ταυτότητα ενός χρήστη ή επισκέπτη του ηλεκτρονικού ιστοτόπου, εφεξής «Προσωπικά Δεδομένα ή Δεδομένα».

3. Τι είναι η  Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων;

Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων είναι η συλλογή, καταχώρηση, οργάνωση, αποθήκευση, προσαρμογή, μεταβολή, ανάκτηση, αναζήτηση πληροφοριών, χρήση, διαβίβαση σε τρίτους, διάδοση, συσχέτιση, συνδυασμός, περιορισμός, διαγραφή και  καταστροφή Προσωπικών Δεδομένων, που πραγματοποιείται με ή χωρίς τη χρήση αυτοματοποιημένων μέσων, σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ή σε σύνολα δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

4. Ποιά Δεδομένα σας συλλέγουμε και για ποιους σκοπούς;

Μπορείτε να επισκέπτεστε τον ιστότοπο μας www.hau.gr χωρίς να παρέχετε Δεδομένα σας. Σε αυτή την περίπτωση, ο διακομιστής Ιστού αυτόματα συλλέγει περιορισμένο αριθμό συγκεκριμένων πληροφοριών απαραίτητων για τη λειτουργία και την αξιολόγηση του ιστότοπου. Αυτές οι πληροφορίες περιλαμβάνουν:

  • τη σελίδα από την οποία συνδέθηκε ο χρήστης
  • την ημερομηνία και την ώρα της αίτησης εμφάνισης σελίδας
  • τη διεύθυνση του Πρωτοκόλλου Ίντερνετ (IP) που χρησιμοποιεί ο υπολογιστής του χρήστη για να λαμβάνει πληροφορίες
  • τον τύπο και την έκδοση του φυλλομετρητή ιστού
  • το όνομα και το μέγεθος του αρχείου που ζητά ο χρήστης

Αυτές οι πληροφορίες μας βοηθούν να αξιολογήσουμε τις υπηρεσίες πληροφόρησης και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για αυτόν το σκοπό. Οι πληροφορίες αυτές δεν χρησιμοποιούνται με σκοπό να αναγνωριστούν οι επισκέπτες του ιστοτόπου. Καμία από αυτές τις πληροφορίες δεν θα αποκαλυφθεί σε άλλους δημόσιους φορείς ή σε μεμονωμένα άτομα.

Οι μόνες πληροφορίες που θα χρησιμοποιηθούν για την αναγνώριση των χρηστών είναι αυτές τις οποίες οι χρήστες δίνουν οικειοθελώς, όταν καταχωρούν μια ερώτηση ή ένα σχόλιο, ή όταν εγγράφονται για ένα τμήμα ή κάνουν κράτηση για μια εκδήλωση. Οι πληροφορίες χρησιμοποιούνται μόνο για τη διαδικασία απάντησης στην ερώτηση ή το σχόλιο του χρήστη, ή για την παροχή υπηρεσιών εγγραφής στα ενημερωτικά μας δελτία (newsletters). Αυτές οι πληροφορίες δεν δημοσιοποιούνται παρά μόνον στο εξουσιοδοτημένο για την ικανοποίηση του αιτήματος του χρήστη προσωπικό.

Δήλωση στοιχείων στη φόρμα επικοινωνίας

Η ΕΑΕ παρέχει στους διαδικτυακούς επισκέπτες της μέσω της ιστοσελίδας www.hau.gr τη δυνατότητα επικοινωνίας συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα επικοινωνίας με το όνομα, τη διεύθυνση email τους καθώς και του θέματος επί του οποίου επιθυμούν να ενημερωθούν. Στην περίπτωση αυτή, η ΕΑΕ συλλέγει και χρησιμοποιεί τα ως άνω δεδομένα που έχει υποβάλει ο χρήστης, προκειμένου να απαντήσουν στο ερώτημα ή σχόλιό του και για κανέναν άλλο σκοπό. 

Εγγραφή στα Ενημερωτικά μας Δελτία

Η ΕΑΕ παρέχει στους διαδικτυακούς επισκέπτες της μέσω του www.hau.gr τη δυνατότητα να επιλέξουν αν επιθυμούν να ενημερώνονται στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δηλώνουν στη σχετική φόρμα εγγραφής, σχετικά με προωθητικές ενέργειες που διεξάγει η ΕΑΕ είτε ειδικότερα να λαμβάνουν ενημέρωση αποκλειστικά για ακαδημαϊκά προγράμματα ή πολιτιστικές εκδηλώσεις. Εφόσον οι επισκέπτες/χρήστες ενημερωθούν για την επεξεργασία των δεδομένων τους, επιλέγουν αν επιθυμούν να λαμβάνουν τα ενημερωτικά μας δελτία. Επίσης, τους δίνεται η δυνατότητα διαγραφής όποτε οι ίδιοι επιθυμούν. Η ΕΑΕ συλλέγει και επεξεργάζεται τα δεδομένα αυτά των επισκεπτών με σκοπό την επικοινωνία με το κοινό του, την εξυπηρέτηση αυτού, την ενημέρωση, υλοποίηση και αναβάθμιση των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών της προγραμμάτων και υπηρεσιών που αναπτύσσει είτε αυτοτελώς είτε σε συνεργασία με άλλους φορείς και την ενημέρωση για δυνατότητες είτε εκπαιδευτικής είτε πολιτιστικής φύσεως.

Δεν θα χρησιμοποιήσουμε καταχρηστικά την παραπάνω υπηρεσία. Δίδεται δε πάντοτε στους χρήστες η δυνατότητα διακοπής της λήψης ενημερωτικών/διαφημιστικών μηνυμάτων ακολουθώντας τον σύνδεσμο που υπάρχει στο κάτω μέρους του κάθε μηνύματος: «Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε αυτό το newsletter ή άλλου είδους πληροφοριακό υλικό από την Ελληνοαμερικανική Ένωση πατήστε εδώ για να διαγραφείτε.» Διαφορετικά μπορείτε να στείλετε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ζητώντας τη διαγραφή σας.

Εγγραφή σε εκπαιδευτικά προγράμματα

Η ΕΑΕ παρέχει στους διαδικτυακούς επισκέπτες της μέσω του www.hau.gr τη δυνατότητα εγγραφής τους σε εκπαιδευτικά προγράμματα που διεξάγει η ΕΑΕ. Η ΕΑΕ συλλέγει και επεξεργάζεται τα δεδομένα αυτά που έχει υποβάλει ο χρήστης, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τον σκοπό της εγγραφής αυτής και για κανέναν άλλο σκοπό.

5. Για ποιο σκοπό επεξεργαζόμαστε τα στοιχεία σας;

Η συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων που γίνεται αυτόματα από τον διακομιστή του Ιστού έχει αποκλειστικό σκοπό την αξιολόγηση των υπηρεσιών πληροφόρησης του συγκεκριμένου ιστοτόπου.

Τα προσωπικά δεδομένα που οικειοθελώς παρέχετε ως επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας www.hau.gr όταν καταχωρείτε μια ερώτηση ή ένα σχόλιο, ή κάνετε εγγραφή για την αγορά εκπαιδευτικού υλικού ή εγγράφεστε σε εκπαιδευτικά προγράμματα, ή κάνετε κράτηση για μια εκδήλωση ή κάνετε εγγραφή για περαιτέρω επικοινωνία μαζί μας, συλλέγονται και χρησιμοποιούνται μόνο για τη διαδικασία απάντησης στην ερώτηση ή το σχόλιό σας, ή για την παροχή υπηρεσιών εγγραφής.

6. Πόσο καιρό διατηρούμε τα προσωπικά δεδομένα σας;

Δεν διατηρούμε τα προσωπικά δεδομένα σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από όσο υπαγορεύουν οι σκοποί για τους οποίους τα συλλέγουμε. Ο παρακάτω πίνακας παραθέτει το χρονικό διάστημα για το οποίο διατηρούμε προσωπικά δεδομένα για κάθε μια από τις κυριότερες κατηγορίες δεδομένων που συλλέγουμε. Η διάρκεια ενδέχεται να καθορίζεται από υποχρεώσεις τήρησης αρχείου ή τις συμβατικές ή νομικές υποχρεώσεις μας προς φορείς όπως οι δημόσιες αρχές και οι φορείς διεξαγωγής εξετάσεων γλωσσομάθειας.

Δεδομένα που παρέχετε όταν:

Διατηρούνται:

Εγγράφεστε σε τμήμα γλωσσικής εκμάθησης ή σεμινάριο επαγγελματικής ανάπτυξης Για 5 χρόνια μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου μαθήματος ή σεμιναρίου που έχετε παρακολουθήσει
Στέλνετε το βιογραφικό σας ή υποβάλλετε αίτηση για εργασία Για 6 μήνες από την παραλαβή του βιογραφικού ή της αίτησής σας
Συμπληρώνετε μια φόρμα επικοινωνίας σε κάποιον από τους ιστοτόπους μας Έως ότου έχουμε απαντήσει στο αίτημά σας
Κάνετε κράτηση θέσης για κάποια πολιτιστική εκδήλωση Για 6 μήνες μετά το τέλος της εκδήλωσης
Eγγράφεστε για ένα συνέδριο Για 5 χρόνια μετά την λήξη του συνεδρίου
Εγγράφεστε για να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο μας Για όσον καιρό επιθυμείτε να συνεχίσετε να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο μας και δεν έχετε ακυρώσει την εγγραφή σας. Αν το συγκεκριμένο ενημερωτικό δελτίο, για το οποίο έχετε εγγραφεί, δεν δημοσιευτεί για 6 μήνες, τότε διαγράφονται τα προσωπικά δεδομένα σας.
Δηλώνετε συμμετοχή σε κάποια εξέταση γλωσσομάθειας Για 60 χρόνια από την ημερομηνία της εξέτασης
Αγοράζετε κάποιο βιβλίο των εκδόσεων της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης Για 5 χρόνια από την αγορά
Δηλώνετε συμμετοχή σε κάποιον διαγωνισμό στο Facebook Μέχρι και την επίσημη ολοκλήρωση του διαγωνισμού
Συμμετέχετε σε κάποιο πιλοτικό τεστ Μέχρι να ολοκληρώσετε το τεστ και να εκδώσουμε τα αποτελέσματα (αν προβλέπεται κάτι τέτοιο)
Υποβάλλετε αίτηση για να εργαστείτε ως επιτηρητής ή εξεταστής σε κάποια εξέταση πιστοποίησης γλωσσομάθειας Για 10 χρόνια μετά την (τελευταία) ανάθεσή σας
7. Ποια είναι η νόμιμη βάση επεξεργασίας των Δεδομένων σας από την ΕΑΕ;

Η επεξεργασία των στοιχείων του επισκέπτη/χρήστη της ιστοσελίδας www.hau.gr είτε γίνεται για την εκτέλεση της σύμβασης πώλησης, είτε στηρίζεται στη συναίνεση του ίδιου του χρήστη.

Για τα Δεδομένα σας που σχετίζονται με την αποστολή μηνύματος επικοινωνίας και την αποστολή ενημερωτικού/διαφημιστικού υλικού (newsletter), το σύννομο της επεξεργασίας τους στηρίζεται στη δική σας συναίνεση. Ο Χρήστης συναινεί και αποδέχεται την επικείμενη επεξεργασία των στοιχείων των προσωπικών του δεδομένων για τις ανάγκες της ομαλής και ευχερούς μεταξύ των μερών συναλλαγής και έτσι παρέχει την ρητή συγκατάθεσή του στην συλλογή και επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων, όπως περιγράφεται παραπάνω.

Η επεξεργασία των Δεδομένων σας διενεργείται σύμφωνα με: 

  • τη συγκατάθεσή σας για να επεξεργαστούμε τα δεδομένα και τις πληροφορίες προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν (π.χ. για την αποστολή μηνύματος επικοινωνίας και την αποστολή ενημερωτικού/διαφημιστικού υλικού (newsletter),
  • τους όρους της συμβατικής μας σχέσης,
  • την έννομη υποχρέωση της ΕΑΕ,
  • το έννομο συμφέρον της ΕΑΕ
8. Ποιοι είναι οι αποδέκτες των Δεδομένων σας;

Αποδέκτες των Δεδομένων του επισκέπτη/χρήστη του ιστοτόπου ενδέχεται να είναι:

  • οι συνεργαζόμενες με εμάς επιχειρήσεις που υποστηρίζουν τη πληρωμή διδάκτρων σεμιναρίων (Viva), την κράτηση θέσεων σε εκδηλώσεις και συνέδρια (EventBrite, ISACA), τη διεξαγωγή ερωτηματολογίων (SurveyMonkey) και τη δημιουργία παροδικών ιστοσελίδων που χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο διαφημιστικών ενεργειών (DirectBookings). 
9. Στέλνουμε τα Δεδομένα σας εκτός ΕΕ;

Ενδέχεται να διαβιβάσουμε τα Δεδομένα σας σε εταιρίες εγκατεστημένες στις ΗΠΑ, όπως στη περίπτωση της διεξαγωγής εξετάσεων γλωσσομάθειας. Φροντίζουμε ώστε οι εταιρίες αυτές να εγγυώνται ως προς τη συμμόρφωσή τους με το ισχύον νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια των Δεδομένων σας.

10. Είναι ασφαλή τα Δεδομένα σας;

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της ασφαλείας των Προσωπικών Δεδομένων σας, έχουμε λάβει όλα τα κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία των Δεδομένων σας από κάθε μορφής τυχαία ή αθέμιτη επεξεργασία. Χρησιμοποιούμε σύγχρονες και προηγμένες μεθόδους, ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή ασφάλεια. (ενδεικτικά διαδικασίες φυσικής ασφάλειας, διαβαθμισμένης πρόσβασης στα δεδομένα, προστασία υπολογιστικών συστημάτων λογισμικό).

Τα εν λόγω μέτρα επανεξετάζονται και τροποποιούνται όταν κρίνεται απαραίτητο.

Η με οποιοδήποτε τρόπο επεξεργασία των Δεδομένων σας επιτρέπεται μόνο σε εξουσιοδοτημένα από εμάς πρόσωπα, εργαζόμενους, συνεργάτες μας και συμβαλλόμενους τρίτους, αποκλειστικά για τους ως άνω αναφερόμενους σκοπούς.

11. Ποια είναι τα δικαιώματα σας;

Έχετε δικαίωμα ενημέρωσης.

Κατά τη φάση της συλλογής όσο και σε κάθε μεταγενέστερη φάση επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων, έχετε πλήρη δυνατότητα για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων σας, όπως περιγράφονται παρακάτω.

Κατά το στάδιο της συλλογής των δεδομένων σας, από την περιήγηση στον ιστότοπό μας καθώς και σε κάθε μεταγενέστερη φάση επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων, λαμβάνετε γνώση της παρούσας ήδη από την κεντρική σελίδα του ιστοτόπου μας www.hau.gr και ειδικότερα ενημερώνεστε ως προς τα παρακάτω:

  • την ταυτότητα και τα στοιχεία της επικοινωνίας μας,
  • τους σκοπούς της επεξεργασίας για τους οποίους προορίζονται τα Δεδομένα σας καθώς και τη νομική βάση για την επεξεργασία
  • τις σχετικές κατηγορίες Δεδομένων,
  • τους αποδέκτες των Δεδομένων,
  • τυχόν τρίτους φορείς, στους οποίους τα Δεδομένα διαβιβάζονται,
  • τα δικαιώματά σας.

Έχετε δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά σας δεδομένα.

Αυτό σημαίνει ότι έχετε το δικαίωμα να ενημερωθείτε από εμάς εάν επεξεργαζόμαστε Δεδομένα σας. Αν επεξεργαζόμαστε Δεδομένα σας μπορείτε να ζητήσετε να ενημερωθείτε για τον σκοπό της επεξεργασίας, το είδος των Δεδομένων σας που τηρούμε, σε ποιους τα δίνουμε, πόσο διάστημα τα αποθηκεύουμε, αν γίνεται αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων, αλλά και για τα λοιπά δικαιώματα σας, όπως διόρθωσης, διαγραφής δεδομένων, περιορισμού της επεξεργασίας και υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε αντίγραφο των πληροφοριών που έχουμε σχετικά με εσάς και να ελέγξετε ότι τα επεξεργαζόμαστε νόμιμα.

Έχετε δικαίωμα διόρθωσης ανακριβών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Αν διαπιστώσετε ότι υφίσταται λάθος στα Δεδομένα σας μπορείτε να μας υποβάλλετε αίτηση για να τα διορθώσουμε (π.χ. διόρθωση ονόματος ή ενημέρωση αλλαγής διεύθυνσης).

Έχετε δικαίωμα διαγραφής/δικαίωμα στη λήθη.

Μπορείτε να μας ζητήσετε να διαγράψουμε τα δεδομένα σας αν δεν είναι απαραίτητα πλέον για τους ως άνω αναφερόμενους σκοπούς επεξεργασίας ή επιθυμείτε να ανακαλέσετε την συναίνεση σας στις περίπτωση που αυτή είναι η μόνη νόμιμη βάση.

Έχετε δικαίωμα φορητότητας των Δεδομένων σας.

Μπορείτε να μας ζητήσετε να λάβετε σε αναγνώσιμη μορφή τα Δεδομένα που έχετε παράσχει ή να μας ζητήσετε να τα διαβιβάσουμε σε άλλο υπεύθυνο επεξεργασίας.

Έχετε δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας.

Μπορείτε να μας ζητήσετε να περιορίσουμε την επεξεργασία των Δεδομένων σας για όσο χρόνο εκκρεμεί η εξέταση των αντιρρήσεων σας ως προς την επεξεργασία.

Έχετε δικαίωμα εναντίωσης και ανάκλησης συγκατάθεσης στην επεξεργασία των Δεδομένων σας.

Μπορείτε να αντιταχθείτε στην επεξεργασία των Δεδομένων σας και εμείς θα σταματήσουμε την επεξεργασία των Δεδομένων σας, αν δεν υφίστανται άλλοι επιτακτικοί και νόμιμοι λόγοι που υπερισχύουν έναντι του δικαιώματος σας. Εάν έχετε δηλώσει τη συγκατάθεσή σας για τη συλλογή, επεξεργασία και χρήση των δεδομένων σας προσωπικού χαρακτήρα, μπορείτε να ανακαλέσετε την συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή με μελλοντική ισχύ.

12. Πώς μπορείτε να ασκήσετε τα δικαιώματα σας;

Για να ασκήσετε τα δικαιώματα σας, σε σχέση με τα προσωπικά σας δεδομένα, μπορείτε να απευθυνθείτε στον Υπεύθυνο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (DPO) στο Τ: 210 3680900 ή μέσω της αποστολής email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (με τίτλο «Άσκηση δικαιώματος πρόσβασης/ διόρθωσης/ διαγραφής/ περιορισμού/ εναντίωσης».) Για την αμεσότερη εξυπηρέτησή σας μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα για την υποβολή σχετικής αίτησης για την άσκηση των δικαιωμάτων σας, εναλλακτικά:

  • ηλεκτρονικά μέσω αποστολής στο email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.: όπου θα αποστείλετε την ενυπόγραφη αίτηση με το βεβαιωμένο γνήσιο της υπογραφής σας ή θα την επισυνάψετε ηλεκτρονική υπογραφή πιστοποιημένη ψηφιακά. Θα λάβετε την απάντηση μας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που μας έχετε δηλώσει, εκτός εάν ζητήσετε να σας αποσταλεί με άλλον τρόπο.
  • ταχυδρομικά, αφού συμπληρώσετε την αίτηση, θα βεβαιώσετε το γνήσιο της υπογραφής σας σε κάποιο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) ή Αστυνομικό Τμήμα και θα την αποστείλετε διεύθυνση της ΕΑΕ (Hellenic American Union, Μασσαλίας 22 – 106 80 Αθήνα Τ: 210 3680900, F: 212 2222629).
  • με φυσική παρουσία σας στην έδρα μας (Mασσαλίας 22, 106 80, Αθήνα).  Αν επιθυμείτε να παραδώσετε οι ίδιοι την αίτηση σας στην έδρα μας δεν απαιτείται να βεβαιώσετε το γνήσιο της υπογραφής σας, αλλά θα ζητηθεί η επίδειξη της ταυτότητας ή άλλου επίσημου αναγνωριστικού εγγράφου από τον αρμόδιο υπάλληλο για να γίνει η ταυτοποίησή σας. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα απαιτηθεί ειδική εξουσιοδότηση στην οποία θα περιγράφεται το αίτημά σας.
13. Πότε απαντάμε στα Αιτήματά σας;

Απαντάμε στα Αιτήματά σας δωρεάν χωρίς καθυστέρηση, και σε κάθε περίπτωση εντός (1) ενός μηνός από τότε που θα λάβουμε το αίτημα σας. Αν, όμως, το Αίτημα σας είναι πολύπλοκο ή υπάρχει μεγάλος αριθμός Αιτημάτων σας θα σας ενημερώσουμε εντός του μήνα αν χρειαστεί να λάβουμε παράταση άλλων (2) δύο μηνών εντός των οποίων θα σας απαντήσουμε.

Αν τα Αιτήματα σας είναι προδήλως αβάσιμα ή υπερβολικά ιδίως λόγω του επαναλαμβανόμενου χαρακτήρα τους, η ΕΑΕ μπορεί να επιβάλει την καταβολή εύλογου τέλους, λαμβάνοντας υπόψη τα διοικητικά έξοδα για την παροχή της ενημέρωσης ή την εκτέλεση της ζητούμενης ενέργειας ή να αρνηθεί να δώσει συνέχεια στο Αίτημα.

14. Πού μπορείτε να απευθυνθείτε για την εξέλιξη των Αιτημάτων σας;

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 210 3680056.

15. Κάνουμε χρήση αυτοματοποιημένης λήψης αποφάσεων/ περιλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ κατά την επεξεργασία των Δεδομένων σας;

Δε λαμβάνουμε αποφάσεις, ούτε προβαίνουμε σε κατάρτιση προφίλ, βάσει αυτοματοποιημένης επεξεργασίας των Δεδομένων σας.

16. Ποιο είναι το εφαρμοστέο δίκαιο κατά την επεξεργασία των Δεδομένων σας από εμάς;

Επεξεργαζόμαστε τα Δεδομένα σας σύμφωνα με το Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων 2016/679/ΕΕ, και εν γένει το ισχύον εθνικό και ευρωπαϊκό νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο για την προστασία προσωπικών δεδομένων.

Αρμόδια δικαστήρια για τυχόν αναφυόμενες διαφορές προκύπτουσες από θέματα που αφορούν τα προσωπικά σας δεδομένα είναι τα Δικαστήρια Αθηνών.

17. Πού μπορείτε να προσφύγετε αν παραβιάσουμε το ισχύον δίκαιο για την προστασία των Προσωπικών Δεδομένων;

Έχετε δικαίωμα να υποβάλλετε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (www.dpa.gr), αν θεωρείτε ότι η επεξεργασία των Προσωπικών Δεδομένων σας παραβιάζει την κείμενη νομοθεσία περί προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

18. Πώς θα ενημερωθείτε για τυχόν τροποποιήσεις της παρούσας Πολιτικής;

Θα ενημερώνουμε την παρούσα Πολιτική όποτε αυτό είναι αναγκαίο. Εάν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στην Πολιτική ή στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τα Προσωπικά Δεδομένα σας, θα σας ειδοποιούμε είτε δημοσιεύοντας μια ειδοποίηση σε εμφανές σημείο προτού οι αλλαγές τεθούν σε ισχύ είτε με κάθε άλλο πρόσφορο τρόπο. Σας ενθαρρύνουμε να διαβάζετε ανά τακτά διαστήματα την παρούσα Πολιτική για να γνωρίζετε πώς προστατεύονται τα Δεδομένα σας.

19. Πολιτική Cookies

Πληροφορίες για την Πολιτική των Cookies της Ελληνομερικανικής Ένωσης θα βρείτε εδώ.


Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την παρούσα Πολιτική, αλλά και κάθε ζήτημα σχετικό με την επεξεργασία των Δεδομένων σας και την άσκηση των δικαιωμάτων σας, μπορείτε να απευθύνεστε στον Υπεύθυνο Προστασίας δεδομένων (DPO) της ΕΑΕ στο τηλέφωνο +210 3680056) ή στην Δ/νση Mασσαλίας 22, 106 80 Αθήνα ή στην δ/νση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .