Πιστοποίηση

Οι νέες δεξιότητες και γνώσεις σου στο digital marketing πιστοποιούνται από τρεις φορείς εκπαίδευσης και πιστοποίησης: την Ελληνοαμερικανική Ένωση, τη MarketMotive® και τον Online Marketing Certified Professionals - OMCP®:

Παραδίδοντας την εργασία, και ολοκληρώνοντας το assessment test, λαμβάνεις το Certificate of Completion in Digital Marketing της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και έχεις όλο το θεωρητικό γνωστικό υπόβαθρο που χρειάζεσαι για να προχωρήσεις με την προετοιμασία σου για την πιστοποίηση OMCA.

 

H πιστοποίηση OMCATM

Ο Online Marketing Certified Professionals (www.omcp.orgείναι ο διεθνής φορέας που προσφέρει δύο ευρέως αναγνωρισμένα προγράμματα πιστοποιήσεων, OMCA & OMCP, με τα οποία έχουν πιστοποιηθεί πάνω ένα 1 εκ. επαγγελματίες του χώρου. Ο OMCP, τον οποίο υποστηρίζουν πανεπιστήμια, διεθνείς επιχειρήσεις και πληθώρα επαγγελματιών, αναπτύσσει πρότυπα και επαγγελματικές πιστοποιήσεις στο χώρο του online marketing.

Η πιστοποίηση OMCATM απευθύνεται σε όσους ξεκινούν τώρα την καριέρα τους στο digital marketing, ή έχουν κάποια ελάχιστη εμπειρία, και θέλουν να αποκτήσουν μια διεθνώς αναγνωρισμένη επαγγελματική πιστοποίηση. (Η πιστοποίηση OMCP® απευθύνεται σε έμπειρους επαγγελματίες του χώρου.)

 

Γιατί να πιστοποιηθώ με OMCATM

Εάν σε ενδιαφέρει να διακριθείς ως επαγγελματίας digital marketer, πέρα από τις απαραίτητες γνώσεις και εμπειρία, αυτό που θα δώσει ακόμη περισσότερη αξία στο βιογραφικό σου είναι μια επαγγελματική πιστοποίηση.

H OMCA είναι μια επαγγελματική πιστοποίηση, δηλαδή πιστοποιεί σε εργοδότες, ή και σε πελάτες, το ότι ο κάτοχός της έχει τις γνώσεις αλλά και την εμπειρία να οργανώνει, να χειρίζεται και να παρακολουθεί ενέργειες και καμπάνιες στον ψηφιακό κόσμο.

Την πιστοποίηση αυτή έχουν εντάξει ήδη στα προγράμματά τους μεγάλα εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού αλλά και επιχειρήσεις.

 

Πώς θα πιστοποιηθώ;


Προϋποθέσεις:
Για να προχωρήσεις με την πιστοποίηση OMCA θα πρέπει να

 1. Να περάσεις επιτυχώς το OMCA exam
 2. Να πληρείς ένα τουλάχιστον από τα παρακάτω κριτήρια:
  1. 600 ώρες εμπειρίας σε digital marketing, ή
  2. να παρακολουθήσεις ένα πιστοποιημένο digital marketing training course από τον OMCP

Αξίζει να σκεφθείς:

 • Mπορείς να δώσεις απευθείας το OMCA exam χωρίς να παρακολουθήσεις κάποιο εγκεκριμμένο OMCA exam prep, αλλά δεν θα λάβεις την πιστοποίηση OMCA.
 • Μπορείς όμως να προσθέσεις το βιογραφικό σου ότι έχεις περάσει επιτυχώς το OMCA exam.
 • Υπάρχουν πολλά εγκεκριμένα προπαρασκευαστικά σεμινάρια για το OMCA. Ρώτησέ μας για να σου προτείνουμε κάποιο.

 

Πώς θα προχωρήσω στην πιστοποίηση αφού ολοκληρώσω το Certificate in Digital Marketing;

 

1ο βήμα: αφού ολοκληρώσεις το Certificate in Digital Marketing, μπορείς προαιρετικά να προχωρήσεις με το OMCA Foundation course, ένα online μάθημα 25+ ωρών ασύγχρονης εκπαίδευσης, διάρκειας 1 μηνός.  Ρώτησέ μας να σου προτείνουμε ένα αξιόλογο και οικονομικό e-learning OMCA Foundation course.

2ο βήμα: Κάνεις την αίτησή σου για τις εξετάσεις OMCA (εξέταστρα 225$).

Μπορείς να πας απευθείας στο 2ο βήμα, χωρίς να παρακολουθήσεις το OMCA Foundation Course. Έχεις ήδη καλύψει μεγάλο μέρος της ύλης που εξετάζεται στο OMCA exam, παρακολουθώντας το Certificate in Digital Marketing.  

3ο βήμα: Κάνεις το τεστ online σε ημέρες και ώρες που επιθυμείς.

4ο βήμα: Απαραίτητα μόνο αν θέλεις την πιστοποίηση, ολοκληρώνεις επιτυχώς το OMCA Foundations Course και το OMCA exam και κάνεις την αίτησή σου στον φορέα OMCP για να ολοκληρώσεις την διαδικασία της πιστοποίησης.

 

Τί πρέπει να γνωρίζω για το OMCA Exam

 • Δίνεις το OMCA test από το σπίτι σου καθώς είναι ένα online proctored exam.
 • Το τεστ έχει περίπου 72 ερωτήσεις που πρέπει να απαντηθούν σε 75 λεπτά
 • Το OMCA καλύπτει βασικές αρχές σε 8 βασικές θεματικές ενότητες:
 1. Content Marketing
 2. Conversion Rate Optimization
 3. Email Marketing (included within OMCA and OMCP Base exams only)
 4. Mobile Marketing (included within OMCA and OMCP Base exams only)
 5. Paid Search (PPC)
 6. Search Engine Optimization (SEO)
 7. Social Media Marketing
 8. Digital Analytics
 • Το κόστος είναι στα $225 δολάρια και δεν υπάρχουν re-take fees. Μπορείς να ξαναδώσεις το τεστ όσες φορές θέλεις.
 • Αφού περάσεις επιτυχώς το τεστ, μπορείς να προχωρήσεις με την διαδικασία της ολοκλήρωσης της πιστοποίησης είτε παρουσιάζοντας ότι έχεις παρακολουθήσει ένα εγκεκριμμένο OMCA Foundations Course, είτε ότι έχεις ήδη 600 ώρες τουλάχιστον εμπειρίας ως digital marketer.